Публикувано на: вт, юни 9th, 2015

40-годишна „бизнесдама“ взе Евиния плаж в Бургас

Фирмата на Снежана Жекова е с едва 2 лева капитал, но зад нея седи солиден бизнесмен

Бургаската фирма „Корект-Младенова“ ЕООД спечели търга за наемането на ивицата Атанасовска коса, известен още като Евиния плаж, показа проверка на „Флагман“. Компанията ще стопанисва 235-те метра след ресторант „Фиеста“ в посока Солниците в следващите 60 месеца срещу годишен наем от 54 хил.лв.

Още през февруари Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ), което провежда плажните търгове, пристъпва към отдаването под наем на плажната ивица с обща квадратура 15 523 кв/м. Първоначалната цена, от която трябва да започне наддаването 53 251 лв, без ДДС, но на първия търг не се явява нито един участник, след което цената е редуцирана до 37 276 лева, без ДДС.

От протокола на тръжната комисия, заседавала през май т.г. става ясно, че в процедурата са участвали две фирми – спечелилата „Корект-Младенова“ ООД, както и „Блу 7“ ООД. Заради неизрядни документи „Блу 7“ ООД е отстранена, след което се е пристъпило към отварянето на ценовото предложение на „Корект Младенова“ ООД. Офертата е за 54 001 лева с ДДС. Договорът е подписан от министър Лиляна Павлова на 26 май и в момента тече срока за обжалване.

Проверката още показва, че „Корект-Младенова“ ООД е собственост на бургаската бизнесдама Снежана Младенова Жекова. Тя е на 40 години с адресна регистрация в ж.к.“Славейков“. Интересен факт е, че фирмата й е регистрирана с едва 2 лева уставен капитал, а в четирите си години има нулеви декларации. Зад нея обаче е солиден бизнесмен, който е готов да инвестира в преобразяването на плажа, научи Флагман.бг.

Общоизвестен факт е, че плажната ивица в момента тъне в боклуци. Плажът край Солниците е любимо място на истинските бургазлии, но в последните 15 години е сериозно занемарен.

Коментари

Автор