Публикувано на: пн, Дек. 18th, 2017

Кметът на Добрич бе награден за най-добър социален партньор от Синдиката на учителите

Наградата „Най-добър социален партньор за 2017 г.“ на Синдиката на българските учители е плод на съвместни усилия на моя екип и партньори, заяви на брифинг днес кметът на Добрич Йордан Йорданов.
Той благодари на Синдиката и на всички, допринесли този приз да бъде завоюван от Община Добрич, предаде Радио „Фокус”.
Признанието идва след направени реформи, които носят положителен ефект за общината, посочи Йорданов и изброи, че с встъпването си в мандат преди две години екипът му е възстановил Съвета за тристранно сътрудничество, прекъснат през 2003 година, оптимизирал е административния капацитет в учебните заведения, без нито един човек да е загубил своята работа, постигнал е 15% увеличение на работната заплата на учителите, което не всички общини в страната са направили, осигурил е допълнително възнаграждение на хората по заместване в образователната система в Добрич.
По думите на Йорданов това са реалните реформи в сектора за последните 2 години, за които Общината получава приза на Учителския синдикат за „Социален партньор на 2017 година“.
Йордан Йорданов е най-младият кмет на областен град в страната, който спечели последните избори в Добрич с листата на Реформаторския блок след оспорван балотаж с кандидата на ГЕРБ.

Коментари

Автор

-